2012. január 30., hétfő

Adóbevallás baszás

A cégünk nem túl humánusan közelíti meg ezt a kérdéskört. Ez miatt kicsit ki is akadtam. Van rá mód, hogy megcsinálják, de az nettó 5000 HUF. Mennyi? Ennyi. Azon gondolkodom, hogy egy standard bevallás elkészítésében, ami maximum mondjuk 15 perc egy gyakorlott könyvelőnek, mi az Isten kerül ennyibe? Ha inkább lehet, akkor elmoziznám ezt a pénzt, így nem is vettem igénybe a szíves szolgáltatást. Úgyhogy maradék opciók: söralátét módszer (bármit is jelentsen), vagy az elektronikus verzió. Ez az adóbevallás kérdés minden évben megrázó és utolsó pillanatos történet, jó volna valami egyszerű megoldást találni.

Aztán ma érek végére egy gigaprojektemnek, ami már kb egy hónapja fut. Egy cégnek éves jelentést készítettem. Amúgy jó feladat, mert szép letisztult, elegáns kiadvány, amit szeretek, viszont mivel 13 országgal kellett hozzá egyeztetni, így mondhatni elég döcögősen megy a dolog. A cégünk új rendszert vezet be. Vállalatirányítási rendszer. Gyönyörű. Innentől jelentést kell írni minden egyes munkáról, hogy mennyit dolgoztunk és mivel. Fullcsekkolás.

Holnap mozi. Tetovált lány D-vel. Első közösen nézett filmünk is ez volt még anno, csak a svéd verzió a művészmoziban. Na meg a héten megyek kineziológushoz. Szerdán talizom exlakótársammal Ildivel, eddig ennyi... szépen telik a hét. És nem ártana lassan elkezdeni a szakdogát.

Nincsenek megjegyzések: