2009. január 22., csütörtök

Miért jó a pénzügyi tanácsadó?!

Ezt a postomat megpróbálom összeszedettebbre megfogalmazni, mert ez kivételesen egy nagyon fontos kérdést tartalmaz.

Mindenkinek eljön az életében (normál esetben) az a pillanat, mikor elkezd komolyabb dolgokon gondolkodni, és az egész életére kiható döntéseket hoz. Mint például lakás vásárlás, gyerek vállalás, kocsi vásárlás és a többi.
Az én életemben is elérkezett az első ilyen fontos pont. Habár még egyik fontos kérdést sem érintem, de már most el kell kezdenem megtervezni, hogy hogyan is fogok belevágni majd egyszer abba a bizonyos a lakás projektbe.

Az első lépés, hogy elmentem egy pénzügyi tanácsadóhoz, ahol végigbeszéltük a terveimet, és az ehhez tartozó lehetőségeimet, és nem kis megdöbbenésemre, rengeteg járulékos apróság társul mellé. Előszöris rendbe kell tennem az egyéb banki ügyleteimet, mint pl meg kell találnom a megfelelő folyószámlát, plusz meg kell találnom a legmegfelelőbb magán nyugdíjpénztárt, és utána kezdődhet a stratégia kiagyalása. A tanácsadó kérdést egyébként én a magam részéről, minden ember számára kötelezővé tenném - és mivel ingyenes, így tényleg csak annyiból áll az embernek, hogy rávegye magát a találkozóra. Sajnos az életünket körülveszik a bankok, konstrukciók, és mindenféle kötelező rossz, mely szolgáltatásokat így vagy úgy muszáj igénybe vennünk. Ezt két féle képen tudjuk, vagy ész nélkül, ahogy hozza a sors, vagy ésszel.
Én a tegnapi nappal indítottam el egy folyamatot a banki ügyeim átcsoportosításra, majd a későbbi stabil jövő reményében :)

A következő lépés, hogy megtervezzük a lakás vásárlási stratégiát. Ami abból áll, hogy kitaláljuk a fizetésemhez képest a legoptimálisabb futamidőt, törlesztő részleteket. Ki kell kalkulálni a lakáshitelhez mekkora önerőre van szükségem, és h ezt kb mikorra tudom majd összegyűjteni. Majd utána jön itt is a megfelelő bank kiválasztása stb. Egyenlőre a kedd lesz a következő találkozóm időpontja, ahol már az elkezdett dolgainkat folytatjuk.

Ez itt igaziból nem egy olyan kérdés, ahol a viccnek helye van, mindenkinek nagyon melegen ajánlom a saját fényes jövője érdekében tegye meg ugyanezt a lépést. Ezek a tanácsadók semmibe se kerülnek, de sokat hoznak a konyhára, ha bárkit érdekel én is nagyon szívesen segítek!

1 megjegyzés:

P--R-S írta...

Welcome in számmisztika! :-) A viccnek pedig mindenhol akad hely.