2013. május 22., szerda

Tanuld meg a kreszt!

...vagy légy szabálytalan, de "könyörgöm" dinamikus! 

Kifejtés:
Igazából mióta bicajozom, többszörösen megfogalmazódott bennem, hogy valójában kik a legveszélyesebbek a közúton. Két kategóriára osztanám a lehetőségeket, egyrészt a nők 95%-a (függetlenül attól, hogy autóban vagy biciklin ülnek) másrészt azok a vezetők, akik telefonálnak. Előbbiek általában képtelenek a helyzeteket felismerni, és h két választásuk van, vagy nagyon szabályosan haladnak, és akkor talán nem okoznak közúti fennakadást, vagy ha már bármi miatt a szabálytalanságot választják, akkor ne fossanak be az utolsó pillanatban ha kocsit/gyalogost/bármit megpillantanak, hanem haladjanak.
Utóbbi kategóriát - a telefonosokat - azt hiszem nem kell részletezni, egyértelmű, hogy a telefon legalább a figyelem 50%-át elvonja. Rengeteg olyan szituáció van az emlékezetemben, ahol telefonálás közben kereszteződésnél nem veszik észre a bicajost, vagy rosszabb esetben (pl. ma) beragad a zebrába, mert nem veszi észre, hogy már rég piros a lámpa.

1 megjegyzés:

bazsoo írta...

A bringázásról jut eszembe, hogy ma nyílik újra a bringakút az Akváriumnál, úgyhogy lesz egy kis buli. ITI koncert. Ingyenes. Szóval ha van kedvetek... http://redir.ec/bringapontnyito