2009. július 22., szerda

Szemüveg vásárlás - 2. kör

Fejlődések az ügyben, hogy megvan az optika üzlet, megvan a szem vizsgálat, megvan az árajánlat, és megvan a keret (elméletben). Nos, ami hiányzik, a kivitelezés :), ugyanis:
  1. nem rendelkezem átlagos szemekkel, ami annyit jelent, hogy körülbelül száz emberből egynek van ez a típusú érték együttállása. A Dioptriám szinte teljesen tökéletes: -0,25; -0,5, a tengelyem nem teljesen átlagos, dehát az velem született konstans érték: 90°(ez normális) és 135°(ez nem normális), viszont a cilinderem egyedi eset: -2,75 és -1. A -2 felett durván rendellenes, és ez főleg látás zavarokban jelentkezik. Pl mikor fáj a fejem, akkor iszonyú rossz érzés távolba nézni, mert akár a szoba másik oldalát is kicsit homályosan látom (szemüveggel). Vagy pl ha egész nap szgép előtt ülök, képtelen a szemem átállni a távolra fokuszálásra, ugyanakkor pl reggel mikor megpihen, szemüveg nélkül is relatíve jól látok. Szal fura, érdekes és ijesztő. Ha még egyszer élhetném az életem, tuti h a látszerész hivatás mellett döntenék. Szóval a lényeg, hogy ez az együttállás csiszolás szempontból nagyon drága és egy pár lencse 46 000 HUF és itt pont, ebből nincs mit alkudni... itt jönnek a bajok, hogy vajon érdemes ehhez a drága lencséhez egy ócska keretet választani?

  2. Keretválasztás... na igen, egy hosszadalmas agyalás, nyomozás, közvélemény kutatás, próbálgatások (lásd előző blogbejegyzés) eredményeképp a minőség mellett döntöttem. 53-55 000 HUF lesz a keret. A márkája Silhouette. És most nem akarok reklámozásba bocsátkozni, de azt hiszem, hogy a "keret nélküli keretek" gyártásában ez a csúcs. Kb 7 évet garantálnak, ami az előző keretemhez képest 5 év lenne pluszba, mivel az 2 évet is alig bírt ki.

  3. A dizájn:Láthatóan visszatértem a "keret nélküli keret" koncepcióhoz, aminek az oka oly egyszerű, kicsit a nőiességem vágyik rá, hogy ne csak a szemüveg látszódjon a fejemből, hanem maga az arcom is. Ennek a keretnek a valódi árán kívül még az a különlegessége, hogy külföldről kell megrendelni, így egy hónap átfutási ideje van az egész előkészületnek.
Magyarán mondva: a legjobb úton haladok afelé, hogy egy hónap múlva akár legyen egy klassz szemüvegem, "aranyárban".

Nincsenek megjegyzések: