2024. szeptember 13., péntek

Első szülői az új oviban

Nem győzők hálát adni az égnek az új óvodáért! Ez tényleg egy jó hely. Tegnap voltunk szülői értekezleten, és én nagyokat néztem, hogy ez itt mennyire más, mint az előző ovi. Itt tényleg megkapnak mindent a gyerekek, maximális a gyermekközpontúság. Először is számos szakkör indul, ami ugyan legnagyobbrészt önköltséges, de nem kell külön menned a gyerekkel délután, hanem csak elég menned érte mikor vége van. Ilyenek a hittan, robotika, sakk, angol, gimnasztika, labda játékok, karate. Ezen kívül minden pénteken délelőtt lesz "Kerekítő" foglalkozás, ami alapítvány által támogatott, de aki teheti fizetheti, egy évre 24 000. A gyerekünk a hipotón izomzata miatt mehet heti egyszer úszásra a nagyokkal (ez elvileg csak nagycsoportnak támogatott), szóval én így most maximálisan elégedett vagyok. A gyereknek lesz szerdánként a Kis Zseni továbbra is, péntekenként kerekítő, lesz az úszás, és így még gondolkodás alatt az angol, mert ugye az is létfontosságú lenne későbbiekre, csak még nem biztos, hogy ennyire be akarjuk terhelni... talán ez az egy, amivel még tudunk várni egy évet akár. 

Ezenkívül a teljesség igénye nélkül, lesz agyagozás (támogatott), kitelepül egy napra a tanyaudvar, kirándulás 2x... és egyelőre ez még csak a közeljövő kilátásai.

Kis Zseniben nagyon jól nyomul a gyerek. Már négy számjeggyel (ezres szinten) csinálja az összeadás/kivonást. Többiek két évvel idősebbek és két számjeggyel számolnak. Az új tanár néni már az első órán felfedezte Martin képességeit, így nyomja neki erősebben. Az egyetlen dolog, amitől előre félek a téli betegség szezon. Eleve lesz a mandula műtéte, ami miatt lesz neki kb 4 hét kiesés (mert előtte már 2 héttel nem merjük oviba engedni, nehogy megbetegedjen), és utána ismét újra fel kell venni a ritmust, de talán hosszútávon bízunk benne, hogy megoldódik a légúti probléma.

Összességében amennyit aggodalmaskodom, hogy jó döntéseket hozzunk Csibike edukálásában, most egy pillanatra annyira nyugodt lettem, mert azt hiszem ennél többet nem tehetünk.

2024. szeptember 9., hétfő

Túlestünk a nagy változáson!

Megtörtént az oviváltás. Őszintén? Én imádok ide jönni a gyerekért, plusz totálba szimpatikus az anyuka csapat is, legalábbis nagyon jó a kommunikáció online (és élőben is), és már az első napról is kaptunk képeket közös csoportban. Marci nagyon ügyes volt, pityergés nélkül vált el tőlünk már az első nap is. Azért nagyon érződik, hogy ez egy nulla kilométeres épület. Minden nagyon szép, tiszta, új, mindenből mindent mi használunk először. Itt már van külön tornaterem, van szellőző berendezés, hogy ilyen egyszerű dolgokat említsek, ráadásul nagyon közel van. Így a hév túloldalára márcsak a Lidl miatt kell átmennünk, de az is hamarosan megnyílik szinte az ovi mellett. Totális elégedettség van bennem, úgy nagyon érzem, hogy helyünkön vagyunk minden téren. Ebben az évben vár még ránk egy nagy projekt, ami már folyamatban van, ugyanis 2 hónap múlva lejár a kocsink törlesztője és cserélni fogunk. Nincs még fixálva, hogy mi lesz a következő, de én nagyon drukkolok magunknak, hogy végül sikerüljön egy hibrid Toyota, ugyanis nagyon sok rövid távunk van, és ebben a hibrid hajtás nagyon kocsi- és benzinbarát megoldás volna, ráadásul cégeknek nagyon jó ajánlatok vannak.

Kerítésfestés a kánikula miatt halasztva lett, ennek nem örülök, mert a kertünk katasztrófa, jelenleg köszönő viszonyban sincs a terveimmel, de legalább az ötletek megvannak, hogy mit is szeretnék, meg az alapanyagok is... az idő meg nem változik... nem emlékszem, hogy lett volna ilyen száraz és meleg nyarunk valaha is.

Ciculínó nem jött haza azóta sem :( már kezdem magamban elengedni, de azért folyamatosan figyelek futás közben is, meg múltkor pl haza felé meg is álltunk egy cicát lecsekkolni az út szélén. Nagyon szeretem őt, hiányzik :(

A hétvégén lefestettem az erkélykorlátokat. Először csiszolás, aztán festés. Azt hittem ez kicsi meló lesz, de végül két napot igénybe vett. Összességében nagyon elégedett vagyok, és már több szomszéd is mondta, hogy nekik is nagyon kéne... Ha már erkély, kiderült, hogy van egy generál probléma az egész lakóparkban (szépen mutatja az építőipar állapotát a jelenben), az erkély burkolatok alatt nincsen szigetelés, így ha esik az eső, átszivárog az erkélyen. Ez nem tűnik nagy gondnak, de azért mégis, mert ha pl megfagy? Szóval jövőre újra kell burkoltatnunk az erkélyeket, meg akkor már a teraszt is. Szépen gyűlnek a projektek jövő évre, lassan már terveznem sem kell semmit, mert megvagyunk egész évre. Annak azért örülök. hogy sok dolgot meg tudok csinálni én is, és egyébként egyre jobb minőségben.

Az erkélykorlát, miután elkészült :)